>Benekli Kalpler

>

Malzemeler
200 gr Tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı kakao
4 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-3 kutu bonibon
bonibonları yapıştırmak için 30 gr eritilmiş çikolata
Tarif
Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını şekerle çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Bir başka kaba un, kakao, nişasta, tuz ve karbonatı eleyerek karıştırın ve yağ-şeker karışımına ilave edin. Malzemeleri yoğurararak pürüzsüz bir hamur elde edin. Bu hamuru streç folyoya sararak yarım saat kadar dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkardığınızda fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Fırın tepsilerinize yağlı kağıt yayın. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 7-8 mm kalınlığında açıp hamur kesme kalıpları ile keserek tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirdikten sonra tel ızgaranın üzerinde soğutuyoruz.
Üzerini süslemek için yaklaşık 30 gr çikolatayı eritip bir buzluk poşetine alın. ucunu küçücük keserek soğumuş kalplerin üzerine damla damla çikolata koyun ve çikolataların üzerine bonibonları yapıştırın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s